Når du skal lave god mad, starter du med gode ingredienser og en opskrift. Det er det samme, når du skal starte ny virksomhed. Med en professionel forretningsplan til din cafe eller restaurant øger du sandsynligheden for at skabe en rentabel virksomhed betragteligt.

Det er helt gratis at bruge vores skabelon, og du kan lave den, når du har lyst. Start på den med det samme, og færdiggør den, når du vil – vi gemmer nemlig dine svar for dig, hvis du er logget ind.

Få serveret en færdig skabelon her

En forretningsplan er en beskrivelse af den virksomhed, du gerne vil starte. Den indeholder også en plan for, hvordan du gerne vil drive og udvikle virksomheden. En forretningsplan til cafe og restaurant hjælper dig med andre ord til at få tænkt alle elementer og områder igennem, inden du starter virksomheden.

Vi har gjort det så nemt som muligt at lave forretningsplanen. Vi har nemlig lavet en skabelon, som giver dig en professionel forretningsplan, når du er færdig. Det er en trin-for-trin-guide, hvor vi tager dig gennem alle de vigtige områder og fortæller dig, hvad de skal indeholde.

Hvorfor skal jeg overhovedet have en forretningsplan til min restaurant eller cafe?

Der er mange fordele ved en udførlig forretningsplan. Den samler blandt andet dine tanker og trådene fra alle dine forberedelser, så virksomhedsplanerne bliver meget mere overskuelige. Overskueligheden gælder ikke kun dig. Det er også vigtigt, at andre nemt kan få et overblik.

Hvis du fx skal i banken og låne penge, eller du gerne vil have en kassekredit, vil de typisk bede om at se en forretningsplan for din cafe eller restaurant. Hvis du ikke har en god og solid plan for virksomheden, vil du ofte få svært ved at låne penge eller finde investorer, ligesom det også kan blive sværere at finde samarbejdspartnere.

Sådan gør du

Det lyder måske som et større arbejde at lave en forretningsplan, hvor du beskriver virksomheden, hvordan du vil drive og udvikle den, dine forventninger til markedet, forventet omsætning og meget andet. Det er det dog ikke – tværtimod med vores simple skabelon.

  1. Åbn skabelonen
  2. Udfyld de forskellige trin
  3. Download din professionelle forretningsplan

Der er forskellige trin i løbet af skabelonen, du skal udfylde. Du skal blandt andet skrive noget om dig selv (og eventuelle medstiftere), kundepotentialet, omsætning og behov for finansiering. Vi beskriver hvert enkelt trin, så du nemt kan lave en god og professionel forretningsplan til din cafe eller restaurant.

Hvad skal en forretningsplan til en cafe og restaurant indeholde?

Det er vigtigt, at forretningsplanen giver et hurtigt og præcist billede af din cafe eller restaurant og idéen. Der er flere ting, du skal tage stilling til. Ved at skrive dem ned får du samtidig mulighed for at reflektere over hvert trin i processen fra opstart over drift til et eventuelt salg. Er der fx særlige tilladelser, du skal have, før du kan komme i gang?

Jo mere reflekterende og grundig du er, jo bedre er muligheden for succes, når du skal i gang med at gøre drømmen til virkelighed. 

De syv hovedpunkter i en forretningsplan til en cafe eller restaurant er:

  1. Hvem er du og eventuelle medstiftere (hvad bidrager I med)?
  2. Hvad sælger virksomheden?
  3. Hvilken værdi skaber du for dine kommende kunder?
  4. Hvor mange kunder regner du med at få – og hvem er de?
  5. Hvad forventer du af omsætning det første år?
  6. Forventer du et overskud det første år – hvor stort?
  7. Har du behov for finansiering nu eller på et senere tidspunkt?

Ovenstående er hovedelementerne, som enhver forretningsplan til cafeer og restauranter bør have. De er selvfølgelig også en del af vores skabelon.

Perfekt til investorer

Du skal være ærlig i alle trin. Hvis du mangler vigtige kompetencer, skal du fx nævne dette og gerne fortælle, hvad det har af betydning, og hvad du vil gøre ved det. Uanset om du søger offentlige tilskud eller private investorer, vil de bede om en forretningsplan for cafeen eller restauranten. Med en professionel forretningsplan øger du chancen for succes betragteligt.

Vær ikke bange for at fortælle, hvis du ikke forventer et overskud det første år. Det kan der være mange gode grunde til. Investorerne kigger på potentialet. Så hvis du har lavet en grundig forretningsplan til din restaurant eller cafe, er du godt rustet til eventuelle spørgsmål.

Start på forretningsplanen til din restaurant eller cafe i dag – og gør den færdig senere

Start på forretningsplanen med det samme, og gør den færdig, når du vil. Du behøver nemlig ikke udfylde alle trinnene med det samme, når du bruger skabelonen til at lave en forretningsplan til restauranten eller cafeen. 

Hvis du logger dig ind, gemmer vi nemlig dine svar til dig, så du altid kan vende tilbage og færdiggøre planen. Det kan være, at du lige vil tænke mere over noget, eller at andre opgaver melder sig på banen. Uanset om du laver den med det samme eller i etaper, får du en forretningsplan til din cafe eller restaurant, som ser professionel ud og er helt gratis.